sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Lasipulloista kynttilänjalkoja

Kuten blogistani on varmasti käynyt jo selväksikin, rakastan kierrätystä! Tämä idea ei ole mikään uusi, mutta haluan sen nostaa näin adventin kunniaksi esiin. 


Näin eräässä Facebook-ryhmässä kuvan jonkun tuunaamista upeista pulloista, jotka oltiin maalattu mustaksi ja koristeltu puuhelmillä, kokonaisuuden kruunasi mustat kynttilät. Meillä oli juuri sopivasti viinipulloja odottamassa lasinkeräystä. Nyt ne saivat uuden elämän adventtikynttelikkönä.


Pullot olivat onneksi vielä eri paksuisia ja muotoisia. Liotin etiketit pois, kuivasin pullot ja maalasin akryylimaalilla mustan kerroksen. Jo valmiiksi tummiin pulloihin yksi kerros riitti loistavasti. Tämän jälkeen annoin kuivua yön yli ja seuraavana päivänä tein puuhelmistä ja metallilangasta pulloille helmet kaulaan. Seuraavaksi tuuttasin valkoiset kynttilät pulloihin ja tuikkasin adventtikynttilät tulille.


Kaikki ainekset löytyi valmiiksi kotoa ja tästä tuli ihana! Muistaakseni siinä alkuperäisessä oli pulloon lisätty valkoisella numerotkin. Itse päädyin unohtamaan numeroinnit, joita pidän turhana.


Toinen pullokynttiläidis on lähtöisin Pinterestistä ja viimeisen niitin kokeilulle antoi vielä työkaverini, joka kertoi aikovansa totettaa tämän näkemänsä idean. Kaapista löytyi läpinäkyvä pullo, kävin hakemassa ulkoa siihen havun ja kynttilä päälle. Yksinkertaista ja kaunista! Ja näitä voisi tehdä kattaukseen useamman ja hieman varioida sisältöä. 

Ihanaa toista adventtia! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti