torstai 14. tammikuuta 2016

Puoloffee - maailman helpoin hätävara

Tämä resepti on loistava. Mikäli sinulle on tulossa vieraita ja haluat saada älyttömän helposti ja nopeasti jotakin herkullista pöytään, tämä ohje on sinua varten. Piirakan juju piilee samettisen kinuskin ja pirskahtelevan happamien puolukoiden yhdistelmässä.

Resepti on alkujaan Kinuskikissalta. Ystäväni tarjosi minulle tätä piirakkaa Bastogne keksipohjalla ja se mielestäni kruunasi kokonaisuuden.


Puoloffee

250g Bastogne keksejä
100g voita

1prk valmista kinuskia (kondensoitumaito)
2dl kermavaahtoa
2tl vaniljasokeria
3dl puolukoita

Murskataan keksit. Paketissa on hieman yli 250g, joten olen säästänyt yhden keksin murusteltavaksi päälle. Sulatetaan voi ja sekoitetaan keksimurun kanssa. Levitetään seos 24cm vuoan pohjalle, joka on vuorattu leivinpaperilla. Tässä tulee hyvä vinkki keksipohjaan: painele vain reunat tiiviimmäksi ja jätä keskusta "murumaiseksi", leikkaaminen helpottuu. Aseta keksipohja jääkaappiin jähmettymään. Juuri ennen tarjoilua, levitä kinuski pohjan päälle (tähän käy valmis kondensoitukinuski tai voit keittää itse kondensoidunmaidon kinuskiksi n. 3 tuntia). Tämän jälkeen vaahdota kerma ja vaniljasokeri ja levitä kermavaahto kinuskin päälle. Levitä puolukat vaahdon päälle. Murustele yli jäänyt keksi puolukoiden päälle, irroita irtopohjavuoasta ja aseta tarjolle. Halutessasi voit ripotella pinnalle vielä tomusokeria. 


Tällä reseptillä onnistut aina!

2 kommenttia:

  1. Heippa, keksipohjaan tarvii kyllä 250 g keksejä ja paketissa 260 g :) 150 g 100 g voita tulee melko mielenkiintoinen pohja. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, voi apua! Kiitos korjauksesta! Todellakin tarkoitus oli kirjoittaa 250g. :D

      Poista