perjantai 22. tammikuuta 2016

Savuporopopsit

Halusin tehdä esikoisen synttäreille kakkutikkareita, eikä vähiten siksi, että ne näyttävät mielestäni ihanilta. Kuitenkin makeita tarjottavia oli jo sen verran, että päädyin suolaiseen vaihtoehtoon. Pikaisella googlettelulla suolaisiinkin löytyi joitakin ohjeita, joista sovelsin oman reseptini. Tämä alla oleva on vielä hiottu versio itse tarjoamistani, sillä olen aivan varma, että tummempi leipä on parempi valinta, sekä ruohosipulituorejuuston korvaaminen savuporotuorejuustolla, lisäksi punasipuli sopii loistavasti poron kaveriksi.


Savuporopopsit

10 isoa viipaletta paahtoleipää (suosittelen käyttämään sekaisin tummaa ja vaaleaa, myös näkkileipä voisi sopia)
400g savuporotuorejuustoa
100g fetajuustoa
1/2 punasipuli
1/2 paprika
150g kylmäsavuporoa
Mustapippuria
Suolaa
(Ruohosipulia hienonnettuna pinnalle)

Hienonnetaan leivät aivan pieneksi muruksi. Pilkotaan punasipuli, savuporo ja paprika todella pieniksi. Murennetaan leipämuruun fetajuusto ja lisätään loput aineet. Sekoitetaan hyvin ( suosittelen sähkövatkainta ja taikinakoukkuja). Tarkistetaan maku ja tarvittaessa lisätään suolaa ja pippuria. Pyöritetään taikinasta pieniä palloja (tässä kannattaa käyttää kumihanskoja apuna). Lisätään tikku palloon ja kieritellään pallo vielä ruohosipulissa. 



Helppoa, kaunista ja herkullista!

1 kommentti:

  1. Heippa! Tulinkin tänne vinkkaa tuon linkin :D http://www.thelittlevillage.fi/2015/12/voihan-idis.html

    VastaaPoista