torstai 10. joulukuuta 2015

Helpot fudget

Netissä on pyörinyt jo useamman vuoden fudge ohjeita, joihin tulee kondensoitua maitoa ja suklaata. Kuulostaa vähän liiankin helpolta ollakseen totta. Olihan se testattava! Ja ihan huikeitahan niistä tuli!



Helpot fudget

500 g suklaata (itse käytin 300g maito- ja 200 g valkosuklaata)
1 tlk sokeroitua kondensoitua maitoa 
(3 piparminttutikkua, tai muita mieleisiäsi mausteita)

Vuorataan 20x20cm vuoka leivinpaperilla. Palastellun valkosuklaan joukkoon lisätään n. 1 dl kondensoitua maitoa. Lisätään loput kondensoidut maidot palastellun maitosuklaan joukkoon. Sulatetaan mikrossa maitosuklaaseos n. 20 sek. pätkissä välissä sekoittaen, kunnes suklaa on täysin sulanut. Levitetään massa vuokaan ja tasoitetaan esimerkiksi nuolijalla. Sulatetaan valkosuklaaseos samalla tavalla. Valkosuklaan voi halutessaan maustaa tai vaikkapa värjätä mieluisakseen. Asetetaan jäähtymään jääkaappiin ainakin kahdeksi tunniksi. 

Fudget säilyvät jääkaapissa n. viikon verran ja pakastaminenkin onnistuu, tosin se vaatii jo itsehillintää, sillä nämä vievät kielen mennessään. 


Itse lisäsin valkosuklaan joukkoon murskattuja piparminttukeppejä. Nyt jos tekisin uudelleen, olisin säästänyt osan murskasta fudgen pintaan. Maku on mielestäni aivan ihana, pehmeä ja fudgemainen. Puhumattakaan, kuinka helppoa näitä on tehdä!



Tällaisia herkkuja jos saisin lahjaksi, olisin iloinen! Suosittelen kaikille suklaata rakastaville herkkusuille!

2 kommenttia:

  1. Kiitos tästä ohjeesta! Ehkä aivan pakko testata :)

    -Wingless

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loistavaa! Tule ihmeessä sitten kertomaan mitä tykkäsit! :)

      Poista