sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Tee-se-itse partavaha

Täältä nurkistani löytyy mies, jolle parta on vähintäänkin yhtä pyhä kuin hindulle lehmä. Tässä parin vuoden sisään meille on ilmestynyt enenevissä määrin kylpyhuoneen kaappiin partaöljyjä, vahoja, shampoota, kampoja ym. parranhoitotuotteita. Mielestäni on ihanaa, jopa vähän sympaattista, kuinka hyvin mies partaansa hoitaa. 



Välillä kun tuotteita on tilattu netistä, on tullut myös huteja, etenkin tuoksun suhteen. Saimme ajatuksen testata partavahan tekemistä itse. Tykkäämme molemmat ajatuksesta, että mahdollisimman pitkälle tehdään itse tuotteita ja juurikin siitä, että itse kun tekee tietää tasan, mitä käyttää. 


Nämä ainekset eivät ole mitään ihan ilmaisia, mutta toisaalta, ohjeesta myös tulee aika monta purkkia. Ja mikä parasta, aineiden joukossa on myös tuotteita, kuten sheavoi, jota rohmuan omalle ihollenikin. Lisäksi reseptiin käytetään kahta öljyä, jotka sopivat myös loistavasti hierontaan. Nämä putelit siis tuskin jäävät kaappeihin pyörimään. ;)


Partavaha

4 rkl mehiläisvahaa (kosmetiikka)
4 rkl sheavoita
2 rkl kookosvoita (kosmetiikka)
2 rkl jojobaöljyä
4 tl sweet almond öljyä
Tuoksuöljyä

Sulatetaan kulhossa vesihauteessa kaikki ainekset tuoksuöljyä lukuunottamatta. Kun mehiläisvahakin on sulanut, lisätään tuoksuöljy (me käytimme tervan tuoksua). Tässä vaiheessa kannattaa siirtää seos kannuun, josta se on helppo kaataa purkkeihin. Seos jähmettyy suhteellisen nopeasti.



Halusin saada käyttökokemuksia vahasta ennen kuin jaan reseptiä blogissa. 

Mieheni kommentit tuotteesta:

- Parran hoitoa ajatellen positiivinen yllätys. 
- Parta on vahan jäljiltä helposti harjattava, ei takkuunnu. 
- Parta pysyy kuohkeana koko päivän. 
- Vie todella hyvin kutinaa.
- Verrattuna aiempiin käyttämiini tuotteisiin, tämä on hoitavampi ja parta pysyy miellyttävän tuntuisena koko päivän.
- Tuote on helppo ja miellyttävä levittää.
- Eniten yllätti se, että tämä itse tehty päihittää mennen tullen kaikki ne vahat ja öljyt, joita on ennen käyttänyt.


Tämä tuote on enemmän "balm", kuin "wax", eli tämä hellii partaa ja ihoa, ei niinkään auta pitämään tiettyä muotoa. Meillä tämä vaha on nykyään jokapäiväisessä käytössä, eikä ihan heti olla kuulemma vaihtamassa. 

Nyt siis hihoja käärimään ja vahan tekoon! Vahan tekemisen haastavin kohta oli lähteä kauppaan hakemaan aineksia! 

2 kommenttia:

  1. Mistä hommasit nuo tyhjät alumiinipurkit ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, pahoitteluni kun olet joutunut odottamaan vastausta! Olen pitänyt pitkän tauon blogista. Rasiat ovat pakkaustukku.fi -verkkokaupasta tilattu.

      Poista