lauantai 12. joulukuuta 2015

Helppo ja hyvä huulirasva

Hui, miten aika rientääkään. Hetki sitten oltiin vielä hyvissä ajoin liikenteessä ja nyt jouluun on enää, mitä, 10 päivää! Kääk! No, ei sitä ole ennenkään näillä asioilla stressattu, joten miksi nytkään.

Tällä kertaa mieheni sisko tuli meille kylään ja hänen kanssaan päädyimme testaamaan huulirasvan tekoa. Googlettelin ohjeita ja päädyin tekemään oman versioni hieman reseptejä yhdistelemällä. Kaapissa kun sattui olemaan kaikkia aineitakin valmiina.


Huulirasva

1 rkl mehiläisvahaa (kosmetiikka)
3 rkl öljyä (käytimme puolet oliiviöljyä, puolet kookosöljyä)
Tuoksuöljyä
Huulipunaa

Sulatetaan mehiläisvaha ja öljyt vesihauteessa. Tässä vaiheessa halutessaan voi lisätä myös huulipunaa pienen nokareen väriä tuomaan. Kun mehiläisvaha on täysin sulanut lisätään lopuksi vielä tuoksuöljyä, me käytimme piparminttuaromia, joka on ihan elintarvikehyllystä napattu. Kaadetaan seos kannuun (jolloin helpompi kaataa), josta se siirretään pikkuruisiin purkkeihin. Lopputulosta ei joudu odottelemaan kauaa, tämä jähmettyy nopeasti. 


Testasimme rasvaa vielä samana päivänä ja sillä tuli kyllä ihanan pehmeät huulet. Puhumattakaan, kuinka mahtavaa on käyttää tuotetta, josta tietää tasan, mitä siihen on käytetty. 

Testiraadin huomio! Kookos tuoksuna puskee piparmintun läpi. Mikäli et tykkää kookoksen tuoksusta, suosittelen korvaamaan tuon 3 rkl öljyä kohdan esimerkiksi kookosrasvalla (se kova neliskanttinen munkkirasva), pelkästään oliiviöljyllä/rypsiöljyllä, tai kookosvoilla, joka on oikein tarkoitettu kosmetiikkaan (mutta ei mielestäni ole niin voimakastuoksuinen).


Näistä tuli hauskoja pieniä joululahjoja nuoren neidin ystäville annettavaksi. Ja helppoa, kuin mikä! 

Psst.. Pian on tulossa tänne blogiin ohjetta partavahaan, joka onkin oiva (ja älyttömän helppo) lahjavinkki antaa kaikille parrakkaille.

4 kommenttia:

  1. Ihana blogi sinulla! Kysyisin mistä noita pikkupurkkeja saa mihin teitte huulirasvat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) Nuo purkit on tilattu sellaisesta paikasta kuin pakkaustukku.fi. Juuri eilen sieltä katselin, että torstaina kun viimeistään tilaa, niin pitäisi vielä ehtiä jouluksi.

      Poista
    2. Kiva, jos tästä oli apua. Voisi joitain purkkeja varmaankin löytyä myös askarteluliikkeistä, mutten näihin ihan pieniin ole kyllä muualla törmännyt. :)

      Poista