torstai 31. joulukuuta 2015

Macaron-leivokset

Ensikosketukseni macaron-leivoksiin koin viettäessäni reilun kuukauden työharjoittelussa Pariisissa eräällä suomalaisella vaatesuunnittelijalla. Tästä on aikaa jo monta vuotta. Leivos olikin jossakin vaiheessa suuri hitti muotipiireissä.


Erityisesti tässä leivoksessa viehättää sen pikkutarkka valmistus ja vaivannäkö. Toki maku on myös tärkeä osa leivosta. Tämä on juuri sopiva, pieni makupala makeannälkään. Eivätkä pariisittaret näitä läjäpäin syökään.

Olen tehnyt leivoksia aina samalla ohjeella. Näiden tekeminen on helppoa, kunhan vain noudattaa ohjeita prikulleen. Kokeilin eilen soveltaa ja lisäsin massaan kaakaota, jotta saan suklaisen värin. Se meni aivan reisille. Suosittelen siis pidättäytymään tiukasti reseptissä ja sitten soveltamaan täytteen kanssa.


Näitä herkkuja me viemme anoppilaan edellisen postauksen juomisten kera. Sopivat täydellisesti pieneen juhlahetkeen. 

Macaron rseptiin pääset tästä.

Oikein ihanaa Uutta Vuotta 2016 kaikille lukijoilleni! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti