keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Piparkakkutalo tiilimuurauksella

En ole moneen vuoteen tehnyt piparkakkutaloa. Tänä vuonna kuitenkin kärpänen puri, kun katselin kateellisena Facebookin Sydämeeni joulun teen -ryhmästä toinen toistaan upeampia kartanoita kauniine koristuksineen. Tiesin, ettei pursotustaidot ole kummoiset, eikä ole kyllä sopivan kokoista tyllaakaan, joten yksityiskohtaiset koukerot tulisi jäämään vähemmälle.


Kaupasta tuli ostettua useampaakin sorttia karkkeja, kun mielessä ei vielä siinä kohtaa ollut, että minkälaiseen lopputulokseen päädytään. Taikinan hankin valmiina, sillä vaikka se ei makuhermoja varsinaisesti helli, on se juuri sopivan jämäkkä rakennusmateriaali taloon.


Tällä taidonnäytteellä varmasti pääsisi jo opiskelemaan arkkitehtuuria. Öh, öh.. Talosta unohtui vain ovi ja savupiippu. Mitä pienistä! Eikös muuten ole aika hauskoja nuo pienet halot, jotka on tehty sukulakuista. Tuon idean kähvelsin mieheni siskolta. Hänen talossaan on vieläpä pölkky ja kirves, nekin lakusta! 


Talon seinät ja katto on päällystetty kettukarkeilla. Ja niitä on halkaistu aika pieniksi. Katossa on puolikkaita. Kuuset on päällystetty vihreillä kuulilla, joulupalloina on hopeakuulia ja "tähti" on missäx pussista. Seuraavaksi haluan testata tehdä talon pelkästään karkeista!


Kaikki talon "muuraukset" katon kiinnitystä myöten, on tehty pikeerilä, eli kananmunan valkuaisella ja tomusokerilla. Tästä tuli ehkä vähän persoonallisempi talo. Ja sehän näissä parasta onkin, kun pääsee keksimään ja kokeilemaan jotakin erilaista. Eikä se niin vakavaa ole, sehän on vain piparitalo! 

Joko teillä on tehty talo valmiiksi? :)

1 kommentti: