perjantai 20. marraskuuta 2015

Kuivatut appelsiinit

Koska appelsiinit on ihania kaikissa muodoissaan, päätin myös kuivata pari appelsiinia. Googlettelin ohjeita. Osassa suosittiin 100 astetta ja pari tuntia, osassa taas 50 astetta 5-6 tuntia. Valitsin jälkimmäisen. Kahdeksan tunnin jälkeenkään appelsiinit eivät olleet kuivia. Lisäsin asteet 75 ja pidin vielä kolme tuntia. Ehdotankin, että kannattaa pitää 75 astetta ja niin monta tuntia, kuin se vaatii. Arvioisin, että n. kuusi tuntia. Lusikan asetin uunin luukulle, että luukku jäi vähän raolleen. 

Kuivatut appelsiinit

2 appelsiinia
Tomusokeria

Leikkaa appelsiinit n. 0,5-1 cm paksuiksi lohkoiksi. Levitä uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele tomusokeria pieni kerros appelsiinien pintaan. Laita uuniin kiertoilma 75 astetta, luukku raollaan n. 6 tuntia.


Näistä saa aika ihania joulukuusenkoristeita, tai kranssin kaunistajia. Lisäksi näitä pystyy hyödyntämään leivonnaisten koristeena ja oikeastaan missä hyvänsä. Mielestäni nämä ovat niin kauniita jo yksinään purkissa, ettei näitä edes tarvitse erikseen mihinkään hyödyntää.



Mainitsinko jo tuoksun? Huumaava!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti