sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Omenapiirakka

Teen omenapiirakkaa aina samalla reseptillä. Mitäpä sitä hyvää vaihtamaan! Tällä kertaa halusin kokeilla tehdä omenoista spiraaleja ja asetella omput ruusuiksi piirakkaan. 


Reseptiin kuuluu pohjan lisäksi päälle ripoteltava muru. Nyt jos saisin valita uudelleen, jättäisin murun kokonaan pois, sillä se teki lopputuloksesta nuhruisen, eikä ruusut päässeet oikeuksiinsa. Lisäksi kannattaa omenaspiraalit höyryttää kunnolla pehmeiksi, jottei käy kuten minulla, että osa on liian jämäköitä. Lisäksi auttaa, kun vauva ei ole juuri silloin nälkäkiukkuinen, kun yrität asetella ruusuja.


Piirakan maku oli kohdillaan, vaikka ulkonäköön jäikin nyt toivomisen varaa. Täytyy tässä lähiaikoina testata tätä uudelleen, ja pehmittää spiraalit ja jättää tuo muru laittamatta.


Omenapiirakka

200g voita
1 1/2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 muna
3/4 dl maitoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
4-5 omenaa
Kanelia pinnalle

Vatkataan voi ja sokeri. Lisätään vehnäjauhot. Otetaan sivuun n. 1-2 dl taikinaa, josta tulee muru pinnalle. Pohjataikinaan sekoitetaan maito, muna, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Kaadetaan taikina voideltuun piirakkavuokaan. Asetellaan omenalohkot (tai höyrytetyt omenaspiraalit) pinnalle haluttuun kuvioon. Ripotellaan pinnalle kanelia ja viimeisenä sivuun otettu muru (ei kannata laittaa ollenkaan, mikäli haluaa ruusut nätisti näkyviin). Paistetaan 200 astetta 30 min.


Hauskaa viikonloppua! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti